I visited Avanti’s editorial office to meet their editors yesterday. I used to write articles for the working women’s magazine every month for a year.
http://www.museindia.info/museindia/avanti2013.html
After the meeting, I went to a unique event with Ms. Murayama who is the founder of Avanti.
She invited me to come to “Karatomari Oyster house opening party”. Karatomari is the oyster fishery in Fukuoka and the oyster house opens only in winter season.
Over 100 guests got together and enjoyed the “Shell fish buffet”. It was quite interesting an experience.
昨日は、母との買い物を終えたあと、アヴァンティの編集部へ。
1年間のコラム連載を終えたので、ご挨拶も兼ねて。
そのあとは、アヴァンティ創始者の村山さんのお誘いで、
「唐泊カキ小屋」のオープニングパーティへ。
福岡を離れて30年。
昔からあちこちにあったという「カキ小屋」の存在を知らず。
なんだかよくわからないまま、総勢100名を超える参加者と、
ツアーバスに揺られて唐泊へ。
バックグラウンドの異なる人々と、
なぜか怒濤のように名刺交換をする傍ら、
カキ、ホタテ、サザエ、イカ、エビなどを焼きながら、
食べる。飲む。語る。
博多湾唯一のカキ、恵比寿カキを堪能。
もっとも雰囲気はかなり「ワイルド」につき、
ゆっくりと味わいを吟味するという状況ではなかったが、
どれもこれも新鮮で、おいしかった。
サザエに至っては、食するのは20年ぶり、いやそれ以上か。
最早、浦島太郎の気分で味わう、懐かしい海の幸。
濃厚な一夜でありました。