Today was the last activity day of Muse Creation this year, so we did Christmas Potluck Lunch party.
今日はミューズ・クリエイション今年最後の活動日。ポットラックのランチでクリスマス・パーティをすることにした。年末で参加者は少なめだったが、ゆっくりと飲んで食べて、くつろいだ午後。
The dishes the members brought are beautifully arranged!
From the top left 1. Chicken Meatball 2. Sliced Tomatoes 3. Japanese biryani (!) and julienne carrot 4. Inarizushi (sushi stuffed in a pouch of fried bean curd) and Sushi roll 5. Chirashizushi (vinegared rice topped with sliced shrimp, egg, and edamame beans) 6. Mashed potatoes canapé 7. Chicken cutlet 8. Shrimp toast (Thai cuisine) 9. Fruits Salad in Pineapple.
今回は、彩りのきれいな料理が揃って、全体の調和もまたすばらしい! どれも心のこもったものばかり。少しずつ折り詰めにしたら、豪華なお弁当になりそうだ。
I made a roast pork and a Christmas cake. Neither color is good, but the taste was good!
一方、わたしの料理は色が地味。トマトのスライスを添えて、お茶を濁す。ここ数年、定番と化している豚料理。前夜からマリネしていた豚肩ブロック肉を、いつものようにオーヴンでグリル。
ジャガイモやニンジン、玉ねぎにも味がしみて美味。レシピを尋ねられるのだが、いつも適当に素材を混ぜ合わせているので、なかなか難しい。
今回は、玉ねぎのみじんぎり(大量)、生姜のすりおろし、ニンニク、マーマレード少々、味噌、醤油、砂糖などを混ぜ合わせたものに、豚肉を漬け込んだ。りんごのすりおろしなどを入れてもおいしい。